Scroll Top
ΑΡΤΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ

ΑΡΤΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ

Ποικιλία, Σύνθεση Μοσχάτο – Ροδίτης

Περιοχή Πεδιάδα της Άρτας, χαμηλό υψόμετρο δίπλα στον Αμβρακικό κόλπο.

Έδαφος Ιλυοαργιλλοπηλώδες (SiCL) εξαιρετικής αποστράγγισης, με ελαφρά αλκαλικό pH

Κλίμα Στα πεδινά της Άρτας το κλίμα είναι μεσογειακό. Χαρακτηρίζεται από ήπιους και υγρούς χειμώνες, θερμά και ξηρά καλοκαίρια, ενώ η πρώιμη άνοιξη ενεργοποιεί την έντονη δραστηριοποίηση των μελισσών, η οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην περιοχή.

Πυκνότητα Φύτευσης 4.200 πρέμνα / εκτάριο.

Συγκομιδή Συγκομιδή με το χέρι σε τελάρα συλλογής.

Σύστημα ποιότητας ISO22000:2018

Οινοποίηση ∆ιαλογή σταφυλιών και ελαφριά σύνθλιψη. Άμεση μείωση της θερμοκρασίας σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ολόκληρου του σταφυλιού και με τη μέθοδο της κρυοεκχύλισης στους 8°C για 24 ώρες, επιτυγχάνεται η μετανάστευση γεύσεων και αρωμάτων του φλοιού στο γλεύκος που θα γίνει κρασί. Στη συνέχεια χωρίς καμιά πίεση (οίνος εκροής) μεταφορά σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 18°C για ήπια αλκοολική ζύμωση.

Γευστικά χαρακτηριστικά Λαμπερό κίτρινο – χρυσαφένιο και διαυγές χρώμα. Ζωηρή μύτη. Έντονο άρωμα λευκόσαρκων φρούτων και γεύσεις εσπεριδοειδών, ροδάκινου, μπανάνας. Μακρά επίγευση με την ίδια φρεσκάδα που συναντάται και στην οσμή. Συνδυάζεται αρμονικά με πράσινες σαλάτες, ψάρια από τις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού και καπνιστά χέλια. Σερβίρεται δροσερό στους 12°C .

Aλκοόλη 13% vol
Οξύτητα 5,1
Σάκχαρα 1,0 gr/L
Γλυκερόλη 6,2 gr/L
Ενέργεια/100ml 295Kj, 71Kcal
Υδατάνθρακες 4
pH 3,5

Συσκευασία
6 x 0.75 L φιάλες / κιβώτιο
Βάρος 9 kg
Μέγεθος 27 x 18,2 x 32,5 cm (Y)
(στοιβαζόμενα μέχρι 5 επίπεδα των 16 κιβωτίων έκαστο)